Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Volt Festival 2013: Verslag 5 juli 2013

Volt Festival: QOTSA, 30STM en meer

Na een stevige nacht met Dj Fresh op dag twee, breekt ook dag drie van Volt Festival aan. De helft van het festival hebben bij deze reeds achter de rug, al hebben we het gevoel dat we al weken aanwezig zijn op de beste mooie weide. Vandaag staat er voornamelijk rockmuziek op het programma en daarnaast een knaller binnen de elektronische sfeer: Martin Solveig.

Volt Festival: De derde dag besproken

Een Hongaarse band mocht het hoofdpodium weer openen rond 16 uur en eigenlijk viel er ook vrij weinig te zien tot enkele uren later. De weide was stomend heet, dus zochten we ook de toevlucht richting schaduw. Om 19.45 uur was de zon aan het onder gaan en werd het ook een perfecte temperatuur voor de eerste band van de dag. Papa Roach wisten we een kleine twee weken geleden te interviewen en nu hadden we ook de kans om hen opnieuw live te zien. Zelf kennen we slechts enkele nummers, maar de interactie van zanger Jacoby zorgt dat je volledig zal opgaan in elk nummer. De band is volledig gericht op die momenten van interactie. Ook de andere bandleden proberen het entertainment-gehalte op te trekken en dat lukt hun best goed. Zoals gewoonlijk sloot de band af met Last Resort, waardoor heel was – zogenaamde – fans zich op het einde pas naar het concert begaven. Het optreden van Papa Roach ging ten kosten van een bezoek aan het podium met Jamie Woon, al was hier enkel een relatief saaie Dj-set te vinden.

Papa Roach diende al opwarmer voor Billy Talent. Beide groepen brachten dit jaar een nieuw album uit en gingen daarna weer de baan op. Het nieuwe album van Billy Talent is vrijwel in de stijl van de vorige. Meestal speelt de band eerste enkele van hun meer normale nummers om dan sterk af te sluiten met drie toppers, en dat was ook deze keer niet anders. Starten deden ze met de eerste single van hun tweede album ’Devil In A Midnight Mass’ dat meteen werd opgevold door ’Viking Death March’, een single van het nieuwe album. Vanaf de noten van ’Devil On My Shoulder’ starten weet je bij Billy Talent altijd hoe laat het is. Het nummer wordt opgevolgd door ’Fallen Leaves’, het nieuwe nummer ’Surprise Surprise’ en ’Red Flag’. De afgelopen drie jaar is hun bis-ronde ook nooit anders geweest.

Tot zover het rock-’n’-roll gedeelte van de dag. Als afsluiter van dag drie kon men rekenen op Martin Solveig, op dit huidige moment één van de meeste bekende Franse deejays. Het optreden was beter dan verwacht, omdat we voornamelijk op een redelijke saaie, eentonige set hadden gerekend. Martin besloot deze echter achterwege te laten en ging eerder in de richting van erg bekende elektronische nummers – ook die niet van zijn eigen hand zijn. Wanneer ook weer vandaag niet gespaard werd op rook en vuur, was het plaatje volledig compleet.

Doorheen de nacht was er jammer genoeg niet zoveel meer te beleven, al probeerden we wel nieuwe bands te leren kennen. Zo bezochten we op aanraden van een local de groep ’Irie Maffia’, een clash van reggae en hiphop. De groep zingt voornamelijk in het Hongaars en wanneer ze overschakelen naar Engels, zijn ze amper te verstaan, maar toch probeerdere we zoveel mogelijk woorden op te pikken. Hun lyrics sluit aan bij deze van idolen als Krs One, al kunnen we de stijl niet meteen met iets vergelijken. Laten we zeggen dat Dub Incoportation nog het dichtste in de buurt komt.

Om de nacht door te komen gingen we naar een plaatselijke drankstand. In België beperken deze zich enkel tot de verdeling van drank, in Hongarije kan je bij elke drankstand rekenen op een deejay en een sterk feest. Ook bij Sven Väth gingen we nog even een blik werden, al kon deze ons ook niet volledig bekoren door de eentonigheid.

Laatste update op donderdag 11 juli 2013 - 13.42 uur
Geschreven door Jeroen De Koninck

festival -nieuwsberichten%2F170-volt-festival-2013-verslag-5-juli-2013&redirect_uri=http%3A%2F%2Fmyfestivalworld.com%2FOld%2Fvolt-festival-nieuwsberichten%2F170-volt-festival-2013-verslag-5-juli-2013');">Share

Tags: volt | festival | Early | Bird | Tickets | For | Sale | namen | queens | of | the | stone | age | example