Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Volt Festival 2013: Verslag 4 juli 2013

Volt Festival: QOTSA, 30STM en meer

Op een verslag van dag 2, 3 en 4 was het even wachten, maar geduld loont altijd. De tweede dag van Volt Festival stond voor ons in het teken van Parkway Drive, Hurts, Knife Party en Dj Fresh. Voornamelijk deze grotere internationale namen zouden hun weg vinden naar het podium. Geen band van het kaliber Queens Of The Stone Age zoals de dag voordien, maar alsnog het bekijken waard.

Volt Festival: De tweede dag besproken

Een dag op Volt Festival begint om een uur of vier in de middag. Deze keer zou het bakken en braden zijn bij Parkway Drive, één van de meest populaire bands binnen de core scene. Na een zachte introductie begon het echte ´hardere´ werk. In start met ondermeer Sleepwalker en Home Is For The Heartless kon meteen de toon zetten. Door de zon was er niet zoveel volk komen opdagen naar het hoofdpodium, maar na enkele nummers begaven we ons toch in een aangename drukte. In België staat een festival garant voor een overloop aan volk aan de podia, in Hongarije is het relatief kalm, voornamelijk door het erg grote domein. Bij Parkway Drive was het volledig mogelijk om de mosh- en circlepits te ontwijken, al bleef de sfeer zoals deze hoort bij een concert als Parkway Drive. De mediaan Hongaar was duidelijk niet meteen in-to-the-band. Slechts enkelen konden een lijn meezingen en de meesten kwamen vooral opdagen voor Carion dat in 2007 samen met The Siren’s Song werd voorgesteld.

De eerst volgende internationale artiest zou Hurts zijn. Deze groep zagen we vorig jaar op Sziget Festival en kon ons daar niet bekoren. De zanger en show is vrij statisch en het hele gebeuren lijkt meer geforceerd dan effectief met trots gebracht. Alsnog konden de Britten het dit jaar wel beter. De opbouw van het podium was nog steeds hetzelfde, vrij jammer, de drummer is zowat compleet gescheiden van welk ander bandlid en voegt zelf ook geen speciale meerwaarde toe. De show was ook nog steeds statisch, maar deze keer hadden ze er wel meer zin in. De setlist werd aangepast ten opzichte van vorig jaar, waardoor er meer afwisseling was tussen hun relatief onbekendere en bekende nummers. Al kunnen we nog steeds besluiten dat Hurts zijn bekendheid niet geheel waard is en de show aangenamer is al zittend dan dansend.

Dansen zouden we wel doen bij Knife Party, deze sloot ook meteen het hoofdpodium af op de tweede dag van het festival . Het festival had elke avond een mooie eindshow, waar we later ook zeker foto’s zullen van uploaden. Knife Party kon reeds onze aandacht grijpen met hun show op iTunes Music Festival in Miami en ze stelden ons zeker niet teleur te Volt Festival. Met een krachtige bass en hevige melodies kon de man van Pendulum zelf rekenen op enkele moshpits. De setlist was lichtelijk anders dan in Miami, maar nummers als Bonfire en You Blocked Me On Facebook, bleven de klassiekers hier ook wel nog steeds aanwezig. Ook het feit dat hij er steeds in slaagt nummers in te zetten, te doen verdwijnen en twee nummers later weer op de nemen, maakt hem alvast een dj die nog eens kan beantwoorden aan de verwachtingen.

De show werd afgesloten met een mix van vuurwerk, slingers en rookeffecten, al zeggen enkele foto’s meer dan duizend woorden. Ook vandaag zou het festival niet gedaan zijn na het optreden van Knife Party. Om half drie ’s nachts konden we nog rekenen op een dj set van Dj Fresh. Ondanks dat hij zijn MC had meegenomen, blijft het altijd beter live zoals op I Love Techno, al vinden we klagen nogal relatief kortzichtig. In België zou een naam als deze ergens in de middag optreden. Aangezien de Hongaarse Festivals slechts beginnen rond een uur of vier ’s middags blijven ze vaak ook doorlopen tot een uur of acht in de ochtend. Al vindt de dagelijkse eindshow ook hier steeds plaats rond elf uur.

Best een mooie dag, maar wat nog zou volgen doorheen het festival, kon ons zeker, of zelf nog meer bekoren.

Laatste update op donderdag 11 juli 2013 - 12.57 uur
Geschreven door Jeroen De Koninck

Share

Tags: volt | festival | Early | Bird | Tickets | For | Sale | namen | queens | of | the | stone | age | example