Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Volt Festival 2013: Verslag 3 juli 2013

Volt Festival: QOTSA, 30STM en meerMomenteel vertroeft ons team zich op het Hongaarse Volt Festival . In de zon en met temperaturen van meer dan 30 graden weten we alvast goed te stellen. Volt Festival is het kleine broertje van het Hongaarse - en alom bekende - Sziget Festival . Vier dagen in totaal wordt er een line-up voorzien die elke dag de bezoekers weet te amuseren van zo een 12 's middags tot 9 uur 's ochtends. In deze line-up ook enkele internationale smaakvolle namen.

Volt Festival: De eerste dag besproken

Balaton Sound en Sziget Festival zijn de grootste uithangborden van de Hongaarse Festivalwereld, maar daarnaast zijn er ook vele andere - kleinere - festivals te vinden. Volt Festival is één van deze kleinere spelers maar nog steeds van formaat. Omtrent oppervlakte is het festival nog steeds mijlen groter dan eender Belgisch Festival, maar qua namen blijft het relatief kleinschalig. Het festival biedt een mix van lokale Hongaarse artiesten en per dag ook een goede vijf internationale bands.

De eerste dag van het festival begon voor ons rond 21.30 uur. Queens Of The Stone Age was de eerste internationale artiest van de dag, eindelijk nog eens een taal die we konden verstaan. In België zou een band als deze eerder een positie van headliner in nemen, hier was het slechts de opwarmer voor Thirty Seconds To Mars. Een kleine 'schande' naar onze mening, maar ook geen zaak om tranen rond te laten. Zeker niet wanneer je op de show zelf was. QOSTA wist weer geheel de bal te doen rollen. Zuiver gezang, een aangename show om naar te kijken en een band die er altijd met even veel plezier en trots staat. Beginnen deed men met Feel Good Hit For The Summer en best wel terecht. Het zomert in Hongarij en dit nummer wist het meteen ook nog wat heter te maken. Wat daarna zou volgen was een krachtige show met onder meer nummers als My God Is The Sun, Sick, Sick, Sick, First It Giveth en het afsluitende nummer A Song For The Dead. Sterk!

De avond was goed in gezet en zou ook niet meer beter worden qua rockgehalte. Thirty Seconds To Mars volgde QOSTA op en is hier zowaar een 'cult'. Bij ons zou de band op dit tijdstip reeds in de tourbus terug zitten, maar in Hongarije zijn ze het van het. De intro was een schimmenspel waardoor de verwachtingen meteen redelijk hoog gesteld waren, maar deze werden niet volledig ingevuld. Veel interactie, acrobatie en een grootse show, maar dit ten kosten van het gezang. De nodige playback was er dan ook aanwezig. Positieve punten zijn de vele zaken die ze toevoegen aan hun show. Wanneer het publiek lichtelijk wordt afgeleid door een acrobatische act op het podium wist Jared Leto zich naar de P.A. In de vroege avond legden wij een interview vast met de band, waar zij ons niets meer wouden vrijgeven over de aanwezigheid van extra live drummers. Deze waren er wel degelijk.

Main Stage blijft hier tot 1 uur ongeveer draaien, daarna gaat de rest van de weide door tot de erg vroege uurtjes. Op het podium naast main stage stond Carbonfools. Dit is een plaatselijke Hongaarse groep die een soort van synthpop maakt. In België geheel onbekend, maar ze wisten ons wel reeds te bereiken door hun fijne tunes. Hier zijn ze ook relatief groot. Geen main stage act, maar wel perfect om het juiste feest op gang te trekken. Internationaal stond nog Borgore op het programma. Op zich geen act waar we langer als vijf minuten kunnen naar luisteren, maar wel één die het publiek kan doen dansen - of toch iets wat er op lijkt. Na een halfuur 'Borgore-en' hielden we het voor bekenen en gingen we naar een iets zachtere soort elektro. Ook vanuit het buitenland was Fritz Kalkbrenner gekomen. De kleinere versie van Paul Kalkbrenner wist het publiek levend te houden met zijn elektronische muziek. Om 4 uur moest hij het podium verlaten, waarna een andere dj het overnam tot een uur of 9 in de morgen. De rest van de nacht is dan ook geschiedenis.

Binnenkort verschijnt onze kijk op de tweede dag van het festival. Kom dus zeker af en toe de website controleren of volg onze pagina op Facebook.

Laatste update op zaterdag 6 juli 2013 - 20.06 uur
Geschreven door Jeroen De Koninck

Share

Tags: volt | festival | Early | Bird | Tickets | For | Sale | namen | queens | of | the | stone | age | example