Sziget Festival

Sziget Festival: Nieuwsberichten
Nieuwsberichten

Sziget Festival: Algemene informatie
Algemene informatie

Sziget Festival: Line-up
Line-up

Sziget Festival: Verslagen
Verslagen

Sziget Festival: Website
Officiële website

Sziget Festival: Prijzen
Prijzen

Cactus Festival 2019: Ook Goose & Dead Man Ray!

De affiche van Cactusfestival 2019 valt steeds meer in z'n definitieve plooi! Eerder bevestigden onder andere OSCAR AND THE WOLF, dEUS, BLOC PARTY, JOE JACKSON, TRIXIE WHITLEY, BAND OF HORSES, CAT POWER, NENEH CHERRY en PARQUET COURTS hun komst. 
Met GOOSE en DEAD MAN RAY komen daar nu nog twee straffe, Belgische namen bij! 

Cactus Festival: Goose & Dead Man Ray!

GOOSE gaat altijd op zoek naar de grenzen van hun eigen muziek. Al jaren slaagt de band rond Mickael Karkousse erin om rockers en ravers te verenigen in een geweldig feestje dat tegelijk rel schopt in je oren. Iedereen die de band al live aan het werk heeft gezien, weet dat GOOSE diezelfde sfeer perfect weet over te brengen op een podium. Het ene moment sta je te headbangen, het andere dans je de hele dansvloer bijeen, en dat allemaal op hun unieke synthrock sound. 

Met het project 'GOOSE NONSTOP' wil de band die ravecultuur nog wat extra in de verf zetten. Alle nummers uit hun volledige repertoire werden uit elkaar gehaald, nieuw leven in geblazen en terug in elkaar gezet. Live worden de remixen van hun vele hits zoals 'Synrise' en 'Words' vertaald via synthesizers en drum computers in één non-stop set. GOOSE wil hiermee het verhalende van een lange nacht raven naar een festivalruimte verplaatsen. Laat je op vrijdagavond meevoeren door de meesters van de Belgische dansvloer!

Het is misschien wel het grootste nieuws in het Belgische muzieklandschap dit jaar: DEAD MAN RAY is terug! De indie-superband ontstond in 1996 toen Daan Stuyven op een feestje Rudy Trouvé (ex-dEUS) leerde kennen. Het leverde meteen de culthit 'Chemical' op. Daarna creëerden ze samen met Elko Blijweert, Herman Houbrechts en Wouter Van Belle de debuutplaat 'Berchem'. Twee platen later, waarvan eentje geproduceerd werd door de legendarische Steve Albini (Nirvana, Pixies) laste de band een pauze in die 16 jaar duurde. In die tijd brak Daan door als solo-artiest, en waren de andere bandleden ook druk bezig met andere projecten. 

Maar nu is de complete originele line-up terug. Eind vorig jaar bracht DEAD MAN RAY al de EP 'EEN' uit met daarop eerste single 'OUT'. In maart kregen we tweede single 'Blisters', en binnenkort volgt de nieuwe, 18 nummers tellende, plaat. Het staat vast dat die vol zal staan met de typische tegendraadsheid, berekende chaos en noise-art cut-and-paste nummers waar de cultband vroeger al bekend om stond.

Last update on April 04, 2019
Written by Cactus Festival

Share