Nieuwsberichten

Sziget Festival 2013: Handige Citypass

Sziget Festival

Het Sziget Festival heeft vandaag bekendgemaakt dat dit jaar de Sziget Boedapest Citypass opnieuw verkrijgbaar is. Met de Citypass kan in Boedapest in de periode rondom het festival gebruik worden gemaakt van diverse voordelen. Sinds de introductie van de Citypass in 2011 heeft bijna de helft van alle bezoekers hier gebruik van gemaakt.

Sziget Festival 2013: Faciliteiten en nieuwe namen

Er kan worden gekozen uit een dertiendaagse Citypass, geldig van 1 tot en met 13 augustus, of een tweedaagse Citypass, geldig op twee aaneensluitende dagen in dezelfde periode. Met een Citypass kan gratis gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer in Boedapest, waaronder ook enkele toeristische attracties vallen, zoals de tandradtrein naar de top van de Széchenyiheuvel. Ook worden er speciale pendelbussen ingezet vanaf Ferenc Liszt airport en veerboten vanuit het centrum, welke eveneens gratis zijn te gebruiken met een Citypass.

Een Citypass geeft tevens eenmalig gratis toegang tot één van de beroemde badhuizen of zwembaden van wat ook wel de 'Spa Capital of Europe' wordt genoemd. Bij volgende bezoeken kan gebruik gemaakt worden van een kortingsregeling. Overige voordelen zijn kortingen op de dierentuin en het amusementspark. Het Sziget team probeert nog andere voordelen aan de Citypass toe te voegen.

Een dertiendaagse Sziget Boedapest Citypass kost dit jaar €29, terwijl een tweedaagse Citypass €9 kost. Een dagticket voor het openbaar vervoer kost normaal gesproken ongeveer €6 en een bezoek aan een badhuis €8-12. De Citypass is dus een uitstekende deal!

Het Sziget Festival vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 12 augustus op het Óbudai-eiland in Boedapest. Tickets met early-bird korting zijn nog verkrijgbaar tot en met zondag 5 mei via http://www.szigetfestival.nl/tickets.

Op het festival zijn onder meer Blur, David Guetta, Editors, Biffy Clyro, Chase & Status, Nero, Mika, Flogging Molly, Netsky en Triggerfinger te zien. Deze week zijn ook verschillende acts bekendgemaakt, namelijk Camo & Krooked (DJ-set), Feed Me (DJ-set), Emiliana Torrini, Nneka, Rubik, Dry The River en Balthazar.

Informatie over wat er in Boedapest te doen is in de periode rondom het festival, is te verkrijgen via de website www.2budapest.com.

Laatste update op 3 mei 2013 - 17.51 uur
Geschreven door Sziget Festival

Share