Nieuwsberichten

Sziget Festival 2013: Kortingen en nieuwigheden

Sziget Festival 2013: Kortingen en NieuwighedenHet Hongaarse Sziget Festival keert dit jaar weer terug en het zal groter zijn als ooit voordien. De organisatie voorziet weer enkele nieuwe zaken waardoor de gehele belevenis nog mooier wordt. Vorig jaar waren wij aanwezig, onze ervaring kan je alvast in dit artikel lezen. Ook dit jaar staan er mooie zaken op het menu: zo zal er een spectaculaire eindshow zijn, wordt er een strand voorzien met zwemmogelijkheden, zal het reuzenrad in hoogte stijgen en voorziet men een fikse korting op de pré-party.

Festivalterrein

Het Festivalterrein van Sziget Festival 2013 zal er mooier uitzien als ooit eerder gezien. Van over praktisch heel de weide kon je vorig jaar het reuzenrad in het midden van de weide waarnemen. Dit jaar zal het uitzicht nog verder gaan. Het festival zal een reuzenrad voorzien dat maar liefst twintig meter hoger is dan datgene van de vorige editie.

Daarnaast anticipeert het festival ook op het warme weer dat jaarlijks ook zijn weg vindt naar Sziget Festival. De afgelopen editie konden de temperaturen fiks oplopen. Ondanks dat de VIP-camping een zwembad heeft en bezoekers gratis toegang hebben tot spa-centra en zwembadcomplexen in de stad, er het nu ook mogelijk zijn gratis te zwemmen op het festivaldomein. Men zal een volledig strand voorzien aan de Donau waar men een frisse duik kan nemen. De afgelopen jaren was het strikt verboden om hierin te zwemmen gedurende het festival, dit jaar is het dus anders.

Het strand zal ook een mooie feestgelegenheid worden. Overdag zijn er verschillende kraampjes open en 's nachts worden er feesten voorzien in de stijl van het Verre Oosten.

Ook nieuw op de weide is de spectaculaire eindshow. Geen mis woord over het slot van vorig jaar, maar dit jaar wordt het toch weer iets grootser. De organisatie voorziet David Guetta op het hoofdpodium met een spetterende eindshow. Naar het budget voor special effects is niet gekeken, zo zullen lasers de weide verlichtingen en kan men rekenen op een rook-, licht- en vuurwerkspektakel.

De weide kan dit jaar ook een heus circus verwelkomen met verschillende acts. Voor zij die niet genoeg kunnen hebben aan randanimatie, zal het Gaint Street Theatre zeker de behoeften bevredigen. Dit theater was vorig jaar reeds aanwezig op de weide, maar dit jaar keert het terug, grootser dan ooit tevoren.

Korting van 5 euro op de Sziget pré-party

De organisatie van onder meer het vervoer vanuit Nederland en België naar Sziget Festival, Festival.Travel, voorziet dit jaar wederom een heuse pré-party in mei. Op 23 mei zullen om 20.30 uur de deuren openen en gaat het feest door tot 04.00 uur in de ochtend. Op de affiche staan namen als Splendid!, Baskerville (Live), Boemklatch en enkele andere mooie acts. Er zal ook een Engelse DJ aanwezig zijn.

Zij die reeds via Festival.Travel afzakten naast Sziget Festival kunnen dit feest bijwonen voor slechts 7,50 euro. Anderen kunnen een toegangskaartje kopen voor amper 12,50 euro. Het gebeuren zal doorgaan in de Nederlandse Melkweg te Amsterdam.

Laatste update op vrijdag 5 april - 16.38 uur
Geschreven door Jeroen

Share