Algemene informatie


Sziget Festival

Sziget Festival is een zevendaags festival dat jaarlijks terugkeert naar Boedapest, Hongarije . Het festival behoort tot de wereldtop en weet al jaren prijzen in ontvangst te nemen voor zijn affiche, sfeer en unieke locatie. De organisatie voorziet een affiche van enkele honderd namen die worden ingedeeld over enkele tientallen podia. Het festival zet jaarlijks de deuren open voor zo'n 400.000 bezoekers. Naast muziek zijn er ook nog andere culturele activiteiten te beleven en er zijn ook randattracties voorzien die de ervaring nog beter maken.

Het festival werd opgericht in 1993 onder de naam Diásksziget dat staat voor 'Studenteneiland'. Momenteel luidt de naam Sziget dat enkel staat voor 'eiland'. Het festival vindt effectief plaats op een eiland in de Donau, dit eiland maakt het festival nog mooier, de locatie is namelijk vrij tot zeer uniek. Het festival biedt een sterk muzikaal programma maar daarnaast ook nog vele andere zaken. Zo zijn er kermisattracties, theatervoorstelling, films en ook talkshows waar festivalgangers vrijblijvend aan kunnen deelnemen. Sziget biedt daarnaast ook unieke podia met telkens dat tikkeltje meer dan op een normaal festival.

Sziget Festival is een ervaring die je moet meemaken als jeugdig persoon. Het festival zal voor eeuwig in het geheugen blijven en zorgt zeker en vast voor prachtige verhalen die je achteraf kan vertellen aan vrienden en familie.