Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Dour 2013: Yeah Yeah Yeahs

Dour Festival 2013

De Yeah Yeah Yeahs zijn helemaal terug met een nieuw album, wat hen meer dan waardige openers van dit nieuwsbericht maakt: zij nemen Dour mee in hun catchy garage-rock, doorspekt met 80's synth-sounds en ondersteund door een ferme ritme-sectie. Met een slimme mix tussen trip-hop en jazz weet Bonobo een filmische atmosfeer te creëren: trippy pop op Dour Festival ! Verder kijken we er al naar uit een duik te nemen in de frisse pop van Devendra Banhart. Ook dé vertegenwoordigers van de dirty reggae zijn aanwezig: The Aggrolites; een explosieve cocktail van ska, rocksteady en reggae.

Dour Festival 2013: Nieuwkomers

We vervolgen onze dansreis met The Magician, druide met de " Belgische touch" en Erol Alkan die terugkeert naar Dour om zijn project Disco 3000 voor te stellen. Terwijl het nieuwe prijsbeest uit de Ed Banger-stal, Boston Bun, zijn alternatieve house / elektro komt voorstellen, zou Riton met zijn gedistilleerde beats de generatoren kunnen laten draaien. Een oude legende zegt dat rap geboren is op Dour... de neven uit Marseille Psy4 De La Rime (Alonzo, Vincenzo, Soprano en Sya Style) hebben niets van hun grandeur verloren en komen met hun 4ème dimension een hommage brengen aan de hip-hopbeweging.

Tijd voor vrouwelijke rap, met een juffrouw die van (bijna) niets bang is. De trash-barbie Iggy Azalea speelt met cliché's en is met haar frisse flow een geduchte rivale van de huidige MC's. Odezenne, aan mannelijke zijde, balanceren hun stadspoëzie op popmelodieën, elektronische beats, arrogante rhymes en snijdende punchlines: Franse rap is nog nooit zo onweerstaanbaar geweest. Mykki Blanco gooit de stok in het hoenderhoek met een minimalistische hip-hopsound, een groot contrast met haar imago van schitterende drag queen.

Meer bevestigingen volgen de komende weken.

Laatste update op 8 maart 2013 - 19.29 uur
Geschreven door Dour Festival

festival -nieuwsberichten%2F99-dour-festival-2013-yeah-yeah-yeahs&redirect_uri=http%3A%2F%2Fmyfestivalworld.com%2FOld%2Fdour-festival-nieuwsberichten%2F99-dour-festival-2013-yeah-yeah-yeahs');">Share