Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Dour 2013: Flying Lotus

Dour Festival 2013

Eén van de grootste diamanten uit de Warp-stal, Flying Lotus - gekend van zijn ongehoord intense sets - komt terug naar Dour. Elektronica geïnspireerd door ondergesneeuwde gletsjers en ingenieUZ e trip hop: de elektronische dandy, Trentemøller , zal een nieuwe, organische, dimensie geven aan het Plaine de la Machine à Feu.

Dour Festival 2013: Flying Lotus en meer dansmuziek

Op het vlak van dans kunnen we rekenen op de Duitsers van Booka Shade . Zij staan steevast paraat om de dansvloer te doen vollopen met hun techno, vol van disco- en funkaccenten.

Wat Franse electro betreft, zal de klasbak Gesaffelstein live, gekend voor zijn adembenemende live-shows, de dansende menigte van Dour Festival gegarandeerd in trance brengen. Dé revelatie van het jaar en opgeworpen als hoop van de Franse electro, Joris Delacroix, zal een innemende performance neerzetten.

Wie herinnert zich Tnght nog, de mastodonten van de trap music die vorig jaar het eerste concert in het genre gaven, op Dour Festival ? Dit jaar neemt de mysterieuze UZ de honneurs waar. De kleine rebel, geruggesteund door Diplo, Flosstradamus, JWLS en Toddla-T, doet - tussen het overspoelen van Soundcloud door - elke dansvloer ter wereld daveren. Let's dance!

Cashmere Cat zal je, met zijn R&B-getinte minimal electro ongetwijfeld naar hogere sferen drijven. En, als we dan toch tussen de wolken aan het dansen zijn, zal Jets voor de ultieme lancering zorgen; deze groep is het resultaat van de gelukkige ontmoeting tussen de electro-funk van Jimmy Edgar en de gesyncopeerde ritmes van Machinedrum. De weg naar dromenland zal geplaveid worden door Nathan Fake , inclusief breakbeats en spacey samples.

Terug op de grond komen doen we met het Britse Fantastic Mr Fox , niets anders dan hét nieuwe elektro-fenomeen van het Black Acre-label.

Ook anciens Calyx & Teebee mikken op niets anders dan drum'n'bass-adepten. In een compleet andere genre zullen Black Sun Empire een onderdrukkende sfeer laten neerdalen op het Plaine de la Machine à Feu: verwacht u aan gedempte kicks en industriële klanken.

Met zijn minutieuze producties, die steeds op het kruispunt tussen all things jazz en elektronica liggen en doorspekt zijn met oriëntaalse invloeden, zal Culprate ons naar andere dimensies voeren. Zomboy flirt met zijn indringende melodieën soms met regelrechte symfonieën. Een verrassende mix, waarvan alleen hij het geheim kent.

Om in schoonheid te eindigen - en dat mag u vrij letterlijk nemen - de soms dromerige, borrelende minimal van de Russische DJ Nina Kraviz . De zevende hemel zal niet veraf zijn.

Onze benen hebben nù al zin om te bewegen. Zelfs wìj kunnen amper wachten!

Laatste update op 1 maart 2013 - 16.59 uur
Geschreven door Dour Festival

festival -nieuwsberichten%2F97-dour-festival-2013-flying-lotus&redirect_uri=http%3A%2F%2Fmyfestivalworld.com%2FOld%2Fdour-festival-nieuwsberichten%2F97-dour-festival-2013-flying-lotus');">Share