Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Dour 2013: Hardcore Aanwezig

Dour Festival 2013

Na het Plaine de la Machine à feu voor een eerste keer te bezoeken in 2007, komen de koningen van de US-hardcore terug naar Dour! CONVERGE zal, met hun 10e album "All we love we leave behind" onder de arm, ons trakteren op een staalharde en razend energieke show. Cult!

Dour Festival 2013: Metal ook op Dour

TERROR! Is het uberhaupt nog nodig hen voor te stellen? Voor hun 3e passage op het Dour Festival verwachten we een concert dat minstens even waanzinnig zal zijn als dat van 2011. Misschien zelfs nog erger.

Voor post-hardcore kan je terecht bij de Welshmen van FUNERAL FOR A FRIEND, terwijl SKINDRED - ex Dub War - het publiek, zoals in 2011,weer rond de oren zal slaan met hun metal/punk met invloeden uit de ragga en hip-hop. De Belgische hardcore-scene zou niet compleet zijn zonder Dour-habituees LENGTH OF TIME. Zij komen ons hun nieuwe, veelbelovende EP 'Let the World With the Sun Go Down" voorstellen.

Wie zich meer kan vinden in sludge of post-rock, kunnen we met plezier vertellen dat TORCHE terug uitgenodigd is. Zij moesten hun geplande optreden in 2010 annuleren, maar komen nu hun laatste opus "Harmonicraft" uit 2012 ten berde brengen. We verwelkomen die dag ook PELICAN, instrumentale post-rockers uit Chicago en - in hetzelfde genre - het Engelse MAYBESHEWILL. Zij balanceren op het randje van math-rock en drenken hun sound onder in elektronica; het collectief uit Leicester belooft een erg intense show neer te zetten.

Meer namen worden de komende dagen aangekondigd.

Laatste update op 29 januari 2013 - 17.12 uur
Geschreven door Dour Festival

festival -nieuwsberichten%2F82-dour-festival-2013-hardcore-aanwezig&redirect_uri=http%3A%2F%2Fmyfestivalworld.com%2FOld%2Fdour-festival-nieuwsberichten%2F82-dour-festival-2013-hardcore-aanwezig');">Share