Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Rock Werchter 2014: Damon Albarn weer van de partij

Rock Werchter

Hij leek enkele jaren van het grote scherm in België, maar Damon Albarn blijft wel nog steeds een graag geziene artiest. De Engelse zanger, onder meer bekend van Blur en de Gorillaz, bouwt momenteel een solo carrière uit en zal ook op Werchter zijn nieuwe werk voorstellen. Vorig jaar stond Damon Albarn op het hoofdpodium met Blur, dit jaar zal hij optreden in Klub C.

Damon Albarn: Everyday Robots

Enkele weken geleden wisten grote tabloids en kranten aan te kondigen dat Damon Albarn "solo" ging na grote projecten als Blur en de Gorillaz. Everyday Robots zou het album noemen en het is ook niet de eerste keer dat hij er even alleen op uit trekt. In 2003 bracht Damon reeds "Democrazy" uit en daarna wist hij nog meer kleinere projecten aan te nemen. Vele fans van de Gorillaz of Blur zullen wellicht nog nooit gehoord hebben van The Good, The Bad & The Queen of nog maar notitie hebben opgevangen van Rocket Juice And The Moon, twee groepen waar Damon Albarn grote betrokkenheid heeft of had en die wel vaker te zien waren in onze plaatselijke buurt.

Het optreden zal wellicht slechts een beperkt publiek weten aan te trekken, enkel de meer doordachte fans van Blur of de Gorillaz - en vooral van Damon - lijken ons aanwezig te zullen zijn voor zijn nieuw materiaal (dat ook geheel verschilt van eerder werk bij Blur of de Gorillaz). Door het selecte publiek, de gouden muzikale vaardigheden van Albarn en de gehele sfeer in de Klub C, verwachten we alvast dat dit optreden één van de muzikale hoogtepunten kan worden van het festival . Een underdog die met zekerheid het bekijken waard is.

Laatste update op 29 januari 2014 - 14.20 uur
Geschreven door Jeroen

Share

Tags: rock | werchter | 2014 | damon | albarn