Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Dour 2013: Indie Rock

Dour Festival 2013

We openen deze aankondiging met het ingenieuze The Horrors, die hun nieuwe album - voorzien voor september - komen voorstellen. We vervolgen met Two Gallants en hun plunk (samentrekking van punk en folk) die Dour een vleugje van de vrijheid van San Francisco zal laten ruiken. De muziek van de dertigjarige gek Dan Deacon staat vol van de verrassende wendingen en spitsvondigheden, waardoor het publiek en het podium één zullen worden. The 1975 neemt de belangrijke taak op zich om de zon, Californië, warm zand en mooie meisjes naar het Plaine de la Machine à Feu te brengen.

Dour 2013: Belgische en internationale nieuwe namen

The Van Jets schipperen tussen rock'n'roll en glam rock, terwijl Superlux in een totaal andere, maar niet minder dansbare, stijl hun nieuwe album komt voorstellen. Het inventieve en oprechte Piano Club zal ons met lichte, meeslepende en vrolijke melodieën naar hogere sferen leiden, terwijl de vuile acid pop van We Are Enfant Terrible voor wildere momenten zal zorgen. De muziek van het Parijse Exsonvaldes is overgoten met een Belgische rock- en US underground-saus en zal ongetwijfeld aanbeden worden door jonge bloemenmeisjes. Voor de dirty girls zal de zware en snoeiharde sound van AmenRa soelaas brengen.

Gepassioneerd door de 70's en de hardrock van Black Sabbath, komt Kadavar Dour overtuigen van hun meesterschap in de psychedelica! Ver weg van de kitsch waarvoor Zweedse groepen - dankzij Eurovisie songfestival - bekend staan, staan de lawaaierige rockers van Holograms. Zo ook Le Prince Harry met hun synth-punk en wave'n'roll. Totaal anders is Pale Grey, die zoals een zoet snoepje smelten onder de tong, een verboden lekkernij die we maar wat graag verorberen. We voorspellen een grote toekomst voor Paon, onder geen beding te missen! Net zoals Recorders, trouwens, die zich in andere sferen bevinden. Voor wie van gewelddadige sound en energie houdt, zal Raketkanon perfect geschikt zijn. Met een retro-atmosfeer, schizofrene drums en een beetje gekheid, is Robbing Millions een fascinerende band.

Hudson maakt een subtiele mix tussen dromerige pop en noisey rock, meeslepende en sombere muziek. Billions Of Comrades brengt opzwepende en opgefokte songs. We zijn ons ook aan het klaarstomen voor de techno-varieté van Salut c'est cool. Te (her-)ontdekken: Hugo Freegow die, al naargelang zijn humeur, 8-bit reggae, melodische gabber of andere onvoorspelbare cocktails brengt. De kameleonachtige beatmaker Cupp Cave overweldigt elke dansvloer waar hij komt. We zijn er klaar voor, Cupp!

Nog een kleine week geduld en één grote aankondiging te gaan, en het programma zal volledig zijn!
Wij tellen intussen verder af naar een epische 25e editie van het Dour Festival . D-82.

Laatste update op 26 april 2013 - 21.17 uur
Geschreven door Dour Festival

festival -nieuwsberichten%2F111-dour-festival-2013-indie-rock&redirect_uri=http%3A%2F%2Fmyfestivalworld.com%2FOld%2Fdour-festival-nieuwsberichten%2F111-dour-festival-2013-indie-rock');">Share