Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Dour 2013: Jurassic 5

Dour Festival 2013

De hiphop-, triphop- en afrobeataffiche van het festival ontvouwt zich in al haar schoonheid met nieuwe bevestigingen van jonge wolven, mythische groepen en ontdekkingen.

Dour 2013: Nieuwe namen

Na hun reünie op Coachella het afgelopen weekend zal Jurassic 5 (Cut Chemist, DJ Nu-Mark, Akil, Chali 2na, Zaakir aka Soup en Mark 7even) deze zomer exclusief op Dour staan! Daarnaast voegen we ook de groep van Kool Keith, Ultramagnetic MC's - een icoon van de hiphop-beweging - toe aan de affiche. Het orakel voor nieuwe sounds en talenten, Gilles Peterson, treedt aan op de Lefto-stage op zaterdag. Veence Hanao, de beste hoop voor de huidige Belgische hiphop en lieveling van deze editie, zal zijn vernuftige teksten op het ritme van zijn speelse live-shows serveren. Wat betreft de jonge wolven, is het te ontdekken talent uit de Verenigde Staten, Watsky, perfect geplaatst, met zijn onwaarschijnlijk snelle raps. Kort terugkeren naar de legendes doen we met The Herbaliser die la Pleine de la Machine à Feu in hun liefde voor hiphop, funk en jazz komen onderdompelen. Een passie die ze delen met Jungle by Night, een jong Nederlands collectief dat opvalt met hun wilde mix van ethio-jazz, afrobeat en funk.

Dour bevestigt de eerste dub-namen voor 2013 en kondigt een nieuwe plek op het festivalterrein aan!

NEW 25th! Het festival heeft een nieuwe plek gecreëerd: de Dub Corner: een podium dat gedurende twee dagen volledig aan dub wordt gewijd. De ongelooflijk getalenteerde Blackboard Jungle Sound System zullen de ceremoniemeesters van de Dub Corner zijn, en ontvangen elke dag gasten. Het Dub Invaders High Tone Crew SoundSystem zal de Dub Corner op zaterdag innemen. Verder nog een beetje geduld, je zal snel te weten komen wie de andere genodigden zijn!

Op zondagavond belooft The Bug feat. Flowdan, Daddy Freddy and Miss Red een opmerkelijke show te worden, maar zullen ook Mungo's Hifi feat. YT & Solo Banton en de beste vertegenwoordiger van de Franse dubstep Panda Dub hun tracks met een generositeit en kracht brengen, die je normaal enkel gewend bent van een oude whisky!

Een laatste liefdesverklaring aan de elektronische muziek! De toon is reeds gezet, de lijven en geesten van het publiek zullen onvermijdelijk dansen op de slapeloze ritmes van de elektronische acts.

Onbetwiste meester in het doen losbarsten van een feest: Brodinski zal terug op Dour staan. De minimalistische sound van Brodinski en de underground techno van French Fries zullen ons de hoogdagen van de Detroit-tijd doen herbeleven. Het Schotse S-Type zal la Pleine de la Machine à Feu doen kreunen onder hun geniale remixes en handigheden. Voor gestoorde en furieuze beats kunnen we terecht bij Manu Le Malin en Hellfish, die met hun 200 BPM de toekomst van de hardcore/breakcore komen verzekeren op zaterdag. Uit Belgische hoek, tenslotte, kunnen we rekenen op de trouwe en getalenteerde Murdock en zijn jonge poulain Eptic om de mythische Dourse nachten in te gaan.

De elektro-affiche is stilaan afgerond, maar we houden nog enkele verrassingen onder de arm. Een beetje zoals de indie-affiche die vandaag weer wat uitgroeit, om de komende weken enkel groter te worden.

Het is met de in reverb gedrenkte dream-pop van Diiv en de soms psychedelische garage-rock van White Denim dat we de indie-aankondigingen aftrappen. Gevolgd door het ingenieuze Jacco Gardner, het bedwelmende Jacco Gardner et des très ennivrants Concrete Knives, het razende Beware of Darkness, om te eindigen bij het anachronisme dat Thee Marvin Gays is.

Na deze mooie aankondiging gaan we even een adempauze nemen om ons goed voor te bereiden op de volgende!

Laatste update op 19 april 2013 - 20.07 uur
Geschreven door Dour Festival

Share