Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Rock Werchter 2014: Damon Albarn weer van de partij

Rock Werchter

Hij leek enkele jaren van het grote scherm in België, maar Damon Albarn blijft wel nog steeds een graag geziene artiest. De Engelse zanger, onder meer bekend van Blur en de Gorillaz, bouwt momenteel een solo carrière uit en zal ook op Werchter zijn nieuwe werk voorstellen. Vorig jaar stond Damon Albarn op het hoofdpodium met Blur, dit jaar zal hij optreden in Klub C.

Lees meer

Dour 2013: Verslag 18 juli 2013

Dour Festival 2013

Na Balaton Sound, één van de grootste Europese elektronische festivals, reisden we meteen door naar het Waalse Dour Festival. Dour is binnen de Belgische muziekwereld veruit het bekendste alternatieve muziekfestival en kan rekenen op heel wat internationale belangstelling. Met bijna 150.000 bezoekers elk jaar behoort het ook tot de grotere spellers binnen België. De komende dagen zullen we het festival bespreken in een vierdelig verslag.

Lees meer

Dour 2013: Nieuwe acts

Dour Festival 2013

Nog minder dan een maand voor de 25e editie van Dour Festival van start gaat.: tijd voor enkele verrassingen en andere nieuwtjes. Op artistiek vlak: 4 nieuwe bevestigingen, een annulatie en een programmawijziging! Het breekbare Sexy Sushi, het virtuoze Superpoze, de verrukkelijke Nicole Willis met haar band én exclusief vergezeld door de grote Jimi Tenor en de toekomst van de Franse rap Feini-X Crew vervoegen het programma van het Dour Festival. Toots annuleert zijn Europese tournee wegens gezondheidsproblemen. We wensen hem een spoedig herstel toe, om er helemaal te staan in 2014. Simian Mobile Disco - geen paniek, dames - zijn verplaatst naar zaterdag.

Lees meer

Dour Festival 2013: Nieuwe Reclamespot

Dour Festival 2013

Ondertussen is het wel duidelijk, Dour Festival bestaat maar liefst 25 jaar en dat moet gevierd worden. Het festival lanceerde gisteren een nieuwe reclamespot met een eigen nummer gecreëerd voor het festival. De spot van een dikke minuut lang, toont zeker en vast aan dat het dit jaar een feesteditie zal worden. Enkele beelden zeggen alvast meer dan duizend woorden. Lees meer en bekijk de gehele spot.

Read more...

Dour Festival 2013: Engagement

Dour Festival 2013

Op D-55 van het 25ste Dour Festival hebben we het over engagement. Sinds meer dan 10 jaar engageert de ploeg achter Dour Festival zich voor een meer duurzame ontwikkeling en helpt jullie op een meer rechtvaardige wijze met de wereld om te gaan. De inspanning van ieder individu draagt bij tot een betere toegankelijkheid, diversiteit, preventie en afvalbeheer, maar we zijn er nog niet !

Lees meer

Dour Festival 2013: Ecologie Wedstrijd

Dour Festival 2013

De vzw Go Go Go! nodigt de festivalgangers uit om deel te nemen aan de sensibilisering rond het sorteren van afval door het versieren van de vuilnisbakken op het festival. Druk je ecologische verbeelding uit door mee te doen met de wedstrijd « Ma Plus Belle Poubelle ».

Lees meer