Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Couleur Café 2013: Tickets en animatie

Couleur Café

Couleur Café publiceerde vandaag maar informatie over de ticketverkoop en laat het daarnaast ook toe om al een blik te werpen op de aanwezige animatie op het festival . Met meerdere podia, in de vijftig artiesten en een degelijke sfeer, lijkt het alvast weer een top editie te worden.

Couleur Café 2013: Ticketnieuws

Zoals we eerder meldden loopt de voorverkoop dit jaar als een trein: zoals u weet zijn al de combi-tickets verkocht maar nu resten er voor zaterdag 29 juni ook slechts een 1000-tal dagtickets. Niet te lang wachten is dus de boodschap! Voor vrijdag en zondag zijn er voorlopig nog voldoende tickets te koop.

Op onze website kan men eenvoudig tickets aankopen en de lijst met voorverkooppunten vinden.

1 day Ticket in voorverkoop: € 38 + reservatiekosten / aan de kassa: € 47

Couleur Café 2013: Meer dan muziek

Couleur Café is natuurlijk veel meer dan het klassieke muziekfestival met enkele podia, wat hamburgerkramen en drankstandjes. Het urban-geörienteerde Move podium, de originele fanfares, de Dance Club met de populaire danslessen en de dj's en het feest rond de Mamafoufou-bar zijn maar enkele van de heerlijke extra's die doorheen de jaren zo typerend zijn geworden voor ons festival. In dit communiqué wat meer uitleg hierover.

Couleur Café 2013: Move Stage

Voor de tweede maal pakt Couleur Café uit met het vorig jaar geïntroduceerde openluchtpodium Move, een samenwerking met de 'Youth On The Move'-campagne van de Europese Commissie (DG Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie). Deze campagne wil de werkloosheid bij jongeren verminderen en de arbeidsparticipatie verhogen via Europese programma's gericht op onderwijs, opleiding, mobiliteit en werkgelegenheid. Couleur Café staat bekend om zijn sociaal engagement en heeft een jong en grootstedelijk publiek: de ideale plek om de doelgroep te sensibiliseren.

In dit perspectief stelt de Move dagelijks een gevarieerde programmatie voor met optredens van onze Wanted!-bands maar ook internationale namen zoals JoeyStarr B.O.S.S. Soundsystem, Neneh Cherry & RocketNumberNine, Cody Chesnutt, Salif Keita of Féfé. De capaciteit van de Move wordt dit jaar trouwens verdubbeld van 2000 naar 4000 man. Voor en naast het Move-podium is er tussen de optredens door stevige urban animatie met Double Dutch springtouwacrobatieën, Tricks en Battle Break demo's, maar ook graffiti-artiesten en natuurlijk de legendarische flashmobs.

De volledige line-up van de Move vindt u binnenkort op onze website.

Couleur Café 2013: Dance Club

De Dance Club is al jaren een hitnummer op Couleur Café: de dansworkshops zijn populair bij jong en oud. Dit jaar trekken we resoluut de urban kaart en dus geen traditionele dansen meer, enkel dansmoves met kosmopolitische inslag zoals Bollywood, B-Boying en Lindy Hop. De dansinitiaties zijn er doorlopend tussen 17u en 21u30.

Enkele nieuwigheden dit jaar: In de namiddag brengt DJ Microwave het publiek in de stemming met heerlijke tunes. 's Avonds tussen 21u30 en 22u30 lanceren we de nacht met Swing Hour, een echt dansbal geleid door Dj Stompin' Stoff. Hij loodst jong en oud door een eeuw van dansbare muziek waarbij iedereen zijn vers aangeleerde danspassen kan inoefenen. Traditiegewijs sluiten onze Wanted!-dj's de Dance Club af met dit jaar liefst twee dj's per avond.

Couleur Café 2013: Mamafoufou

Ervaren Couleur Café-gangers kennen de centrale Mamafoufou bar. Rond deze kleurrijke toog hingen al talloze stofwolken, ontstaan door het wilde gedans van de menigte. Deze prachtige bar wordt dit jaar verder opgewaardeerd.  Er komt een volwaardige DJ-booth waar elke dag een andere Wanted!-DJ de beste Couleur Café-muziek zal draaien; het pubiek kan zich uitleven op een echte houten dansvloer rond de bar. 

Couleur Café 2013: Fanfares

Couleur Café pakt dit jaar uit met 3 nieuwe fanfares die het festivalterrein op Tour & Taxis voor het eerst zullen verkennen. De meest in het oog springende zijn ongetwijfeld Les Grandes Personnes de Boromo: een tiental zwarte reuzen van 4 meter groot, zwoel dansend op de beats van de begeleidende percussionisten. Dit bonte gezelschap artiesten, dansers, schilders, beeldhouwers, muzikanten en kleermakers komt voor het eerst naar België uit Burkina Faso, waar ze alles helemaal zelf maken.

De fantastische Antilliaanse Unicum Brassband sleepten in 2012 de prijs voor beste Nederlandse Brassband in de wacht dus u mag een exotisch feestje verwachten. Tenslotte is er het Orkestar Kadrievi Seven, een Macedonische zigeunerfanfare die al sinds 1923 bestaat en een rijke traditie van gypsymuziek met Griekse, Turkse, Spaanse en Macedonische invloeden meebrengt.

Ga meteen naar onze nieuwe website voor alle details en volg ons op Facebook of Twitter (hashtag #Couleurcafe)

Laatste update op 23 mei 2013 - 20.47 uur
Geschreven door Couleur Café

Share