Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Couleur Café 2013: 14 Nieuwkomers

Couleur Café

Een pak opwindende nieuwe namen die de 7 eerder aangekondigde artiesten vervoegen op 28, 39 juni of 30 juni. De affiche van de 24ste editie van Couleur Café krijgt stilaan zijn definitieve vorm, de voorverkoop start vandaag!

Couleur Café 2013: Veertien nieuwkomers

Onderaan vindt u de tot nu toe bevestigde line-up per dag. Hier zijn de 14 nieuwe namen:

Al is Faithless niet meer, Maxi Jazz en Sister Bliss blijven het motto God is a DJ trouw. Naar Couleur Café komen ze voor een exclusieve Faithless -DJ set met live vocals van de 2 dance iconen. Ook Die Antwoord, de Zuid-Afrikaanse electro prethop revelatie van 2012, en dit jaar enkel bij ons te zien, zal op de dansspieren werken.

Van down under onze planeet en zo multi-getalenteerd en genre-overstijgend dat ze onklasseerbaar zijn: De Australische one man-band & mooie surferfolkie Xavier Rudd en het fantastische Fat Freddy's Drop uit Nieuw-Zeeland, die al jaren een grote fanbase hebben in ons land dankzij hun straffe live-reputatie.

Geen Couleur Café zonder Reggae en daarom zijn we zeer blij met de komst van de Joods-Amerikaanse Matisyahu die al jaren op onze wishlist stond. De 5 broers van Morgan Heritage komt ook eindelijk terug naar Couleur Café. Raggasonic mogen hun geweldig concert van 2011 komen overdoen, weliswaar met een hele reeks nieuwe meezingers.

Franse hip hop is très big bij onze Franstalige landgenoten. De door MC Solaar ontdekte Kery James is een van de topnamen die bij ons zijn spiksplinternieuw album komt voorstellen. Rapicoon en bekroonde acteur Joeystarr komt deze keer gewoon feesten op Couleur Café, met de maten van z'n platenlabel B.O.S.S. Op het programma: Beats, Soka, Hiphop, Zouk en Dancehall!

Dansbare hiphop van een heel andere orde maakt Ondatropica, de samenwerking tussen Britse cultproducer Quantic, de Colombiaanse bandleader Mario Galeano en een tiental topmuzikanten. Een verukkelijke mix van Latin, Ska, Beatbox, Hiphop, Dub en Funk. Klasse! Een ander memorabel concert wordt dat van MC Mos Def & jazzcat Robert Glasper en zijn Band.

Om dit mooie lijstje af te sluiten hebben de nieuwe generatie van het Franse chanson Zaz, met haar frisse souljazz, Couleur Café-lieveling Patrice met een nieuw album onder de arm en last but zeker niet least: Salif Keita, de mooiste stem van Afrika die zeker voor een kippenvelmoment zal zorgen.

Website & ticketing

Op www.couleurcafe.be vindt u alle praktische info en meer details over de geprogrammeerde artiesten en de voorverkoop. Tickets kan men hier in 2 clicks kopen en afdrukken en er is een volledige lijst voorverkooppunten te vinden.

1 day Ticket: € 38*
1 day Ticket aan de kassa: € 47*
Combi 3 days: € 83*
Combi 3 days + camping: € 99* (enkel online beschikbaar, voor +16-jarigen die buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen)

* + reservatiekosten
Nota: de Combi 3 days en combi 3 days + campingtickets waren vorig jaar snel uitverkocht.

Gebruik het openbaar vervoer!

MIVB: Zoals elk jaar geeft een Couleur Café-ticket gratis toegang tot bussen, trams en metro's van het Brussels openbaar vervoer om naar het festival te gaan. 's Avonds kan men huiswaarts keren met de Couleur Café-nachtbussen.
Bijna 30.000 festivalgangers maakten de voorbije jaren gebruik van dit aanbod.

NMBS: Wie met de trein naar Couleur Café komt, kan genieten van een Couleur Café treinbiljet aan -50% (code 678), geldig vanaf vrijdagochtend 28 juni tot en met maandag 1 juli. Het Couleur Café treinbiljet kan vanaf 29 mei aangekocht worden in elk NMBS-station.

Laatste update op 12 maart 2013 - 21.21 uur
Geschreven door Couleur Café

Share