Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Couleur Café 2013: Eerste namen

Couleur Café

Voor wie het prille lentezonnetje nog niet gevoeld heeft : hier komt een instant Summer Feeling met de eerste 7 namen voor de 24ste editie van Couleur Café. Stuk voor stuk artiesten die hartverwarmende muziek, lees: Reggae, Hiphop, Soul, R&B, Tex Mex, Balkan, Rootsrock, Trip Hop brengen. Binnenkort volgen meer namen, de voorverkoop start op 12 maart.

Couleur Café 2013: De zeven eerste

Calexico spelen in ons land steevast voor een vol huis (het concert nu zaterdag in Het Depot was 6 maanden geleden al uitverkocht) dus we zijn heel blij dat Joey Burns, John Convertino & co hun melancholisch-meeslepende Rootsrock/Tex-Mex doorspekt met mariachitrompetten naar Couleur Café brengen.

Macklemore & Ryan Lewis staan aan de top van de Amerikaanse Billboard en de Europese hitlijsten met hun aantstekelijke hit Thrift Shop. Geen bling bling & bitches voor deze spannende nieuwe hiphop crew die opkomt voor homorechten en recyclage mèt een knipoog. Hun eerste Belgisch concert!

Jimmy Cliff, de levende reggaelegende heeft een gezegende leeftijd maar blijft in volle vorm. Ongetwijfeld zal Cliff ons trakteren op enkele songs van zijn jongste album Rebirth, al zullen de wereldhits die de man een plaatsje in de Rock'n Roll Half of Fame opleverden niet ontbreken.

Tarrus Riley is dè Jamaicaanse reggae ster van het moment die opvalt met straffe melodieën en een soulvolle stem. Zijn optreden zal niet alleen de reggaefans bekoren.

Nneka brak met de remix van haar single Shining Star door bij het grote publiek, al waren kenners als Lenny Kravitz, Damian Marley, Selah Sue en Couleur Café natuurlijk al veel langer verkocht. De aanstekelijke songs van dit Duits-Nigeriaanse toptalent houden het midden tussen Soul, R&B en Reggae.

Wax Tailor is een Frans Hip- en Triphopfenomeen dat na 3 albums, 400 optredens in meer dan 50 landen al lang zijn landsgrenzen is ontgroeid. Het succes heeft hij niet alleen te danken aan zijn inventieve sound maar vooral aan zijn geweldige livereputatie.

Balkan Beat Box komen ons verblijden met hun aanstekelijke mix van Balkan, Punk en Electronica. Wie de Israëlische New Yorkers ooit live aan het werk heeft gezien, zal hen nu voor geen geld ter wereld willen missen.

Ga meteen naar onze nieuwe website voor alle details en volg ons op Facebook of Twitter (hashtag #Couleurcafe)

Laatste update op 22 februari 2013 - 20.14 uur
Geschreven door Couleur Café

Share