Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Couleur Café 2013: Verslag 30 juni 2013

Couleur Café

Dag drie op het festival en we wijn niet alleen vandaag. Er is een talrijke opkomst, ongeveer 27000 mensen genieten van het weer en de muziek en dansen erop los. Toen we aankwamen rond 15:00 uur stond er reeds een lange wachtrij. De organisatie zat zeer goed want iedereen kon vlot binnen zonder lang te moeten aanschuiven wat zeker een pluspunt is op een festival .

Couleur Café 2013: De laatste dag besproken

De eerste groep van de dag is Raggasonic. Met hun bekende reggae krijgen we het publiek vanaf de eerste moment mee. Ze speelden met zeer veel overtuiging en inzet. We hebben zelden groepen gezien die zo optreden.
 
Daarna kwam de Mos Def & Robert Glasper band. Er is grote interactie tussen 2 vrij verschillende stijlen. Aan de ene kant heb je Mos Def, een rapper, die hiphop brengt en aan de andere kant heb je Robert Glasper Band, een jazz band met enkele invloeden van R & B en hiphop. We wisten niet goed wat we moesten verwachten van dit optreden en of deze twee verschillende stijlen wel samen zouden passen. We waren zeer tevreden van het resultaat. Het was een goede performance en een zeer goede sfeer. 
 
Toen kwam Calexico, deze band stond in 2006 nog op Rock Werchter in de Marquee. Ze zij een tijdje uit de schijnwerpers verdwenen maar nu zijn ze terug van weggeweest. Met nummers als Epic en Splitter hebben ze hun weg terug gevonden. Het was een goed optreden maar we hadden toch iets meer verwacht en bleven dus op onze honger zitten.
 
Die Antwoord, de Zuid-Afrikaanse groep met een zeer speciale en specifieke stijl wat ze zelf de Zef cultuur noemen lieten het publiek genieten. Er werden veel van hun bekende hits gespeeld zoals : Enter The Ninja, Fink You Freeky en Fatty Boom Boom. Naar onze mening was dit het beste optreden van het hele festival.
 
Als we terugblikken op het weekend zijn we zeer tevreden en kunnen we dit niet anders dan een zeer geslaagd festival noemen. 
 
Ook nog enkele complimenten voor de organisatie van Couleur Café en aan alle medewerkers die dit festival mogenlijk maakten.
 
Bedankt en zeker tot volgend jaar.

Laatste update op 1 juli 2013 - 22.34 uur
Geschreven door Gertjan Schepers

Share