Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Couleur Café 2013: Verslag 28 juni 2013

Couleur Café

Couleur cafe is een festival dat buiten de talrijke optredens ook veel alternatieve activiteiten aanbiedt. Zo is er een markt met kledij van over de hele wereld maar de over de gehele lijn staat vooral ecologie centraal. Het is duidelijk dat de organisatie een festival wil aanbieden dat meer is dan het 'gewone' festival. Dit kon het talrijk opgekomen publiek zeker bekoren.

Couleur Café 2013: De eerste dag besproken

Enkele van de acts die op vrijdag stonden gepland waren: Faithless dj set, Wycleff Jean & Refugee Camp, Aloe Blacc, Skip The Use. Dit zijn allemaal vrij bekende namen die al vrij veel hebben bereikt in de muziekwereld. We begonnen bij Coely, een Antwerpse die enekel hits zoals Ain't Chasing Pavements op haar palmares heeft staan. De dj set was mooi opgebouwd en bij Ain't Chasing Pavements werd het publiek helemaal wild.
 
Hierna gingen we verder naar Trixie Whitley. Het viel ons op dat zij wat meer moeite had om het publiek mee te krijgen. Uiteindelijk slaagde ze tog in haar opzet met hits als Need Your Love en Pieces.
 
Om de maag te sterken gingen we naar de eetstandjes. Deze zijn compleet anders dan andere festivals en maken van Couleur Cafe een zeer speciaal festival. Er zijn eetstandjes met eten van over de hele wereld, de verschillende kleuren en geuren zorgen voor een zeer gezellige en speciale sfeer.
 
Na dit korte intermezzo gingen we naar Aloe Blacc. Ondanks de felle regen was het toch een geslaagd optreden. Hij slaagde erin het publiek op te warmen en sloot af met I Need A Dollar.
 
Nnekka was een van de echte rastalenten die men heeft weten te strikken voor dit festival. Haar aparte stem ging door merg en been. Het publiek kon dit zeer goed smaken met een zeer uitbundig applaus tot gevolg. Voor mijzelf was dit een echte ontdekking op het festival.
 
Over Wyclef Jean is al veel gezegd en geschreven maar deze artiest maakt alle verwachtingen keer op keer waar. Met nummers van zijn Fugees en enkele eigen nummers wist hij de sfeer erin te brengen en het publiek te entertainen.
 
Over de headliner, Faithless Dj Set, hebben we niet veel te zeggen. Velen waren het erover eens dat zij de verwachtingen niet hebben ingelost. Het is jammer dat op een festival waar het bruist van het talent de gevestigde waarden het lieten afweten.

Laatste update op 1 juli 2013 - 20.15 uur
Geschreven door Gertjan Schepers

Share