Sfinks Mixed Festival: Verslag zondag 28 juli

Sfinks Mixed Festival: Verslag donderdag 25 juliNadat we donderdag al aangenaam verrast waren door de vernieuwde versie van het Sfinks Mixed festival , konden we niet anders dan zondag opnieuw gaan. Het weer was ideaal en mede daardoor was de opkomst enorm.

Sfinks Mixed Festival: Een kijk op het festival

Onze dag begonnen we met de loungemuziek van Pathaan in de Cabaña. In zijn set waren veel Indische en andere Aziatische invloeden te horen. Aangevuld met hier een daar een iets stevigere beat, was dit de ideale soundtrack voor een hete zondagnamiddag op de weide in Boechout.

Na een half uur lieten we Pathaan voor wat hij was om verkoeling te zoeken aan de bar met zeer schappelijke prijzen. Zo konden we het optreden van Lindigo meepikken. De concerttent was goed volgelopen voor de groep uit La Réunion. Met hun typische Afrikaanse muziek zorgden ze voor een fijne namiddag.

Al moest het dan nog beginnen... Lindigo was zeker niet slecht, maar werd toch wel wat overstemd door het Caïro Liberation Front. Arabische muziek in combinatie met hiphop, elektro en veel autotune zorgde ervoor dat de vroegkomers op Sfinks beloond werden met een dj-set van jewelste. De Nederlandse dj's mixten verschillende muzieksoorten door elkaar en zorgden voor een uitzinnig feestje in het Anderland.

En dat feestje werd verdergezet door DJ Ripley. De vrouwelijke DJ –ja , er zijn er nog velen die ervan opkijken- zorgde er met haar opzwepende muziek voor dat het in Anderland een oase van zweet werd. Overdag geeft ze les op de unief, 's avonds zorgt ze ervoor dat die studenten met ontbloot bovenlijf tegen elkaar oplopen van de adrenaline die haar sets uitstralen.

We konden ook een stukje van Jagwa Music meepikken, een groep uit de buitenwijken van Tanzania. Zij wisten de clubtent te overtuigen met hun aanstekelijke Afrikaanse muziek en vooral hyperactieve MC. Deze zomer doen ze een tour door Europa waarmee ze meer bekendheid proberen te verwerven. In Boechout hebben ze alvast een indruk nagelaten.

En dan was het tijd voor de afsluiter, dé headliner van Sfinks Mixed 2013, Clement Peerens Explosition, kortweg CPeX. De criticasters onder de festivalgangers zullen wel opperen dat de Antwerpse AC/DC niet thuishoort op Sfinks, maar al snel kregen ze ongelijk. CPeX had slechts enkele seconden nodig om iedereen mee te krijgen en reeg de klassiekers aaneen tot het einde van het Sfinksfestival. Toeschouwers konden niet anders dan met een lach op hun gezicht naar huis gaan.

Laatste update op vrijdag 9 augustus 2013 - 23:48
Geschreven door Vincent Pauwels

Share