Vorst Nationaal: The Killers [Verslag]

Vorst Nationaal: The Killers

Gisteravond kreeg een uitverkocht Vorst Nationaal de Amerikaanse band The Killers voorgeschoteld. Het werd een passage dat menig The Killers -fan niet snel zou vergeten. Vooral met de klassiekers deed de Amerikaanse band Vorst ontploffen.

Vorst Nationaal weggeblazen door The Killers

Voor Belgische fans van The Killers begon 2013 dramatisch. De groep van frontman Brandon Flowers werd niet aangekondigd op een festival in ons land en op 8 maart werd hun concert in Vorst Nationaal geannuleerd 'wegens gezondheidsredenen'. De band leek zich daar echter schuldig over te voelen: 'We're sorry we had to cancel' en iets later 'Have you guys already forgiven us?' waren min of meer onzekere woorden naar de fans toe. Het laat echter geen twijfel dat ze gisteren met hun indrukwekkend optreden alle plooien gladgestreken hebben.

Flowers begon met zijn bekende rustige piano-intro en liet deze knallend uitmonden in 'When you were young' dat op zijn beurt gevolgd werd door 'Spaceman'. De toon was gezet en Vorst genoot zichtbaar met volle teugen. Een meer ingetogen nummer afgewisseld met een klassieker, waarop het publiek uitzinnig kon meebrullen, bleek de succesformule voor The Killers. Het bleef trouw aan de hits die hen groot gemaakt hebben en die nog steeds aanslaan.

Toen Flowers in het midden van de show ook nog 'Human' en 'Somebody told me' loepzuiver bracht, werd de sfeer optimaal in Vorst. Fans die tot dan toe nog niet helemaal overtuigd waren, konden niet anders dan toegeven dat The Killers bruisen van energie als nooit tevoren. Op het einde van de show werd het publiek nog getrakteerd op een ballon vol glitters tijdens 'All these things that I've done', waarop zij de band bedankten met een oorverdovende vraag om enkele bisnummers.

The Killers antwoordden met alle plezier op die vraag en speelden nog vier nummers. Toen Flowers 'Jenny was a friend of mine' zong, dacht Vorst dat het hoogtepunt bereikt was. Maar dat was buiten 'Mr. Brightside' gerekend, dé afsluiter waar iedereen op gehoopt had. Het nummer is nog steeds hot en zal dat binnen tientallen jaren nog altijd zijn.

Het blijft spijtig: The Killers zullen deze zomer niet in België te zien zijn. Zowel voor The Killers-fans als voor alle muziekliefhebbers, is dit een domper. Zeker nadat ook Nederland op Pinkpop lovend was over de Amerikaanse band. De kans is reëel dat ze een van de komende jaren op Werchter te bezichtigen zullen zijn, en net zoals in 2009 ook daar zwaar zullen scoren.

The Killers - A Dustland Fairytale

Laatste update op 19 juni 2013 - 08.45 uur
Geschreven door Vincent Pauwels

Share