Nederlands

English

 

Nieuwsberichten

Balaton Sound 2013: Verslag 12 juli 2013 [NL]

Balaton Sound 2013: Early Bird Tickets

Na een sterke avond met Avicii, The Bloody Beetroots en Justice werd de weide van Balaton Sound weer zonovergoten en kon het uitrusten aan het frisse water eindelijk weer beginnen. Dag twee van het festival had voornamelijk Afrojack, Modestep, Hardwell, Dada Life, Doctor P en één van werelds best betaalde deejays, Armin Van Buuren, op het programma. Het zou wederom een hete dag worden, zeker door het talrijk aantal volk aan de podia.

Balaton Sound 2013: De tweede dag besproken

Afrojack was de eerste grotere naam van dag twee en zette de avond meteen in op het hoofdpodium. Zoals eerder vermeld start het feest op Balaton eigenlijk pas rond een uur of kwart voor acht. Voordien is het liggen aan het water voornamelijk prioriteit. Afrojack moesten we alsnog jammer genoeg missen om het artikel van gisteren klaar te maken.

Eens het artikel klaar was, kwam de eerste tegenslag van vier dagen Balaton Sound . Ons bezoek aan Volt Festival was vlekkeloos verloren zonder enige wijziging in het programma, maar hier bleek het anders te zijn. Normaal werd Armin Van Buuren opgevolgd door Modestep in ons programma dat zou spelen 23.00 uur. De set van de Londense band werd vervroeg naar 21.00 en zou dus ook in strijd komen met de set van Armin Van Buuren.

Na een kwartier Modestep hadden we ’To The Stars’ en ’Freedom’ kunnen beluisteren, waarna we ook besloten ons te begeven naar het optreden van Armin Van Buuren. Armin Van Buuren is wellicht één van de snelst groeiende deejays de afgelopen jaren. De ene hit na de andere wist hij de wereld in te sturen, waardoor hij zichzelf kon opwerken naar de top in deze muziekwereld. Zijn set van anderhalf uur bestond uit nummer als ’This Is What It Feels Like’ – wellicht één van zijn meeste bekendste producties. Daarnaast was er ook plaats voor ’Forever Is Ours’. Net zoals de voorbije avonden wordt het festival in stijl afgesloten met een vuurwerk en bijhorende effecten. Op Volt Festival was het podium vrij simpel gehouden, maar leuk in het thema geplaatst, Balaton kan eerder rekenen op een meer moderner en abstracter podium, waardoor het effect nog beter tot zijn uiting komt naar onze mening.

Nu Modestep Armin Van Buuren niet meer zou opvolgen, was er een klein pauze om uit te blazen. Op Balaton Sound valt er heel wat te doen. Overdag voorziet men entertainment en faciliteiten zoals een fitnescentrum en ’s nachts is het vooral de moeite waard om van een hoogte van 70 meter te Bungee-springen. Daarnaast zijn er nog heel wat andere zaken de moeite waard. Gratis kajaken of bootje baden is hier alvast ook een optie.

De volgende muziekact die we gingen opzoeken was Hardwell, maar door de hevige drukte was het praktisch onmogelijk om in de tent te komen. De tent is op zich groot genoeg en ook het systeem is vrijwel geoptimaliseerd, maar waar op Sziget en Volt Festival iedereen gewoon normaal kan wachten, was het hier eerder een strijd om binnen te geraken. Door de versmalling aan de poortjes is het geen goed idee om massaal te duwen, omdat de vernauwing je toch dwingt om af te slanken. Het resultaat was dan ook heel wat geroep, getrek en een hoop blauw plekken.

Eens de tent binnen gekomen was er wel plaats genoeg. Het vechten dat sommige nodig vonden, bleek dus toch niet zo essentieel. Hardwell kon rekenen op veel Belgische en Nederlands fan, maar ook heel wat Hongaren bleken af te zakken voor deze naam. Met nummers als Apollo en Oyster was het geen moeite om het publiek aan het dansen te krijgen. Ook de gehele sfeer zat goed en de tent zelf draagt ook bij aan de sfeer van het concert. Vanavond zullen we Axwell en Alesso op dezelfde locatie zien en we zijn ook tevreden dat ze hier spelen. Het spijtige aan de tent is het eigenlijke podium. Dit is enkel en alleen toegankelijk voor deejays en niet zo zeer voor enig live instrument. Groepen als Modestep en The Bloody Beetroots zouden een meerwaarde hebben aan de tent wanneer ze daar konden optreden, maar door het talrijk aantal materiaal blijkt dit onmogelijk.

Hardwell wist ons tot de helft te entertainen, vervolgens besloten we naar Doctor P te gaan. Zijn muziek is vrijwel apart en net zoals bij Borgore zijn de meningen van dubstep liefhebbers sterk verdeeld over deze artiest. De opkomst was daarom ook niet zo groot – voornamelijk omdat Hardwell toch van een iets groter kaliber is dan Doctor P.

Een optreden van Doctor P betekent vaak enkele tot vele nummers van Flux Pavillion. Zo passeerden onder mee  Got 2 Know en I Can’t Stop de revue. Daarnaast wist hij weer zoals op bijna al zijn sets de zijn hit Tetris geheel uit het niets te laten vallen. Geheel onverwacht kan hij de reactie van het publiek naar zijn hand zetten en krijgt zijn relatief hardere dubstep show een boost waardoor het feesten terug op gang wordt getrokken.

De avond zou uiteindelijk eindigen met een roodgloeiende opkomende zon aan het water. Enkele uren later terug wakker worden en de tent opzoeken, bleek voor ons alvast de beste optie.

Laatste update op zaterdag 13 juli 2013 - 20:22 uur
Geschreven door Jeroen De Koninck

Share

Tags: Balaton | Sound | Early | Bird | Tickets | For | Sale